Utanpotlassport.hu 2019.10.28.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia jó kapcsolatot ápol az NBI-es Budakalásszal, amely magyar fiatalokra épít és ad nekik lehetőséget. Több korábbi növendékünk játszik a klubban, többek mellett Simotics Mátyás, aki meg is szólal a csapatról szóló cikkben.


Utanpotlassport.hu 2019.10.16.

A Gyöngyös fiatal átlövője, Papp Bence, gyorsan beilleszkedett az NBI-es csapatba. Korábbi növendékünk tavaly végzett a NEKA-n, majd a PLER-ben töltött szezon után igazolt az élvonalba, ahol bizonyítja tehetségét.


Utanpotlassport.hu 2019.09.06.

Sótonyi László beszél a NEKA fiú ifjúsági csapatának idei terveiről az utanpotlassport.hu cikkében.  


Handballexpert 2019.08.26.

A balatonboglári évekről is szó esik abban az interjúban, amelyet a handballexpert Vámos Petra és Míra édesanyjával készített.


Utanpotlassport.hu 2019.08.22.
A férfi U19-es kézilabda-világbajnokság All Star csapatába beválasztott Kecskés Dánielről jelent meg cikk az utanpotlassport.hu oldalon. A NEKA kiváló jobbszélsője a válogatottról, az akadémián eddig töltött időszakáról és a terveiről is beszélt.

Utanpotlassport.hu 2019.07.29.

Szakemberünk, ifj Kiss Szilárd szövetségi edző értékelte az utanpotlassport.hu-nak az EYOF-on bronzérmet nyert leánycsapat teljesítményét. Az együttesben három NEKA-játékos szerepelt.borsonline.hu 2019.07.23.

A Bors cikkében a junior Európa-bajnok magyar válogatott kapusáról, Herczeg Liliről írnak. Idén végzett növendékünk csúcsformában védett a tornán.


Utanpotlassport.hu 2019.07.20.

"A legszorongatóbb szituációkban a csapatkapitány Vámos Petra is igazi vezérként viselkedett." Így ír játékosunkról az utanpotlassport.hu a holnap sorra kerülő női U19-es Eb-döntő kapcsán.

InFoRádió 2019.07.02.

Az InFoRádió „Hetes” elnevezésű kézilabda-magazinjának július 2-i adásában akadémiánk ügyvezetője, Mocsai Tamás, többek között az elmúlt idény kimagasló sikereiről és a várható további fejlesztésekről is beszélt.


Somogyi Hírlap 2019.06.25.

A sonline is írt nyári táborunkról.


Bors 2019.06.22-23.

A Bors hétvégi számában Hajdu János, a NEKA sportszakmai vezetője osztotta meg gondolatait az akadémián folyó utánpótlás-nevelő munkáról, a tízszeres túljelentkezésről és a fiatalok körül zsongó játékosügynökökről.


Nemzeti Sport Online 2019.06.12.

A Nemzeti Kézilabda Akadémián június 12-én megtartott sajtónapról írt cikkben a NEKA eddigi legsikeresebb szezonjáról és a kiváló infrastruktúráról is beszámolt az MTI. A cikk az nso.hu-n olvasható.


Utanpotlassport.hu 2019.06.12.

A Nemzeti Kézilabda Akadémián tartott sajtónap kapcsán számolt be az utanpotlassport.hu a NEKA idei sikereiről és jövőbeni terveiről.


24.hu 2019.05.08.

Balatonbogláron járt a 24.hu két munkatársa. Az akadémián látottakról az alábbi riportban számoltak be.


Utanpotlassport.hu 2019.03.23.

A korosztályos sportban dolgozó fiatal sikeredzőkről készített körképében az utanpotlassport.hu munkatársa akadémiánk edzőjét, Kopornyik Zsoltot is bemutatta, mint a trénerek között még utánpótláskorúnak számító, de nagy jövő előtt álló szakembert.


DigiSport Reggeli Start 2019.03.22.

Szabó András László, a NEKA Sporttudományos és egészségügyi csoportjának vezetője volt a DigiSport napindító műsora, a Reggeli Start vendége. Akadémiánk szakembere a magyar kézilabdázók erőnléti állapotának aktuális helyzetén kívül a helyes táplálkozás fontosságáról is beszélt.


Utanpotlassport.hu 2019.03.14. 

Akadémiánk edzőjével, Bohus Beával készült interjút közölt az utanpotlassport.hu, amelyben a serdülő válogatott egyik mestereként beszél a legfiatalabbak kiválasztásáról és a korosztály problémáiról.


Csúcskézi 2019.március

A NEKA humánkineziológusáról, Szücs Martinról készült interjú a Csúcskézi című lap márciusi számában.


mkcse.hu 2019.02.23.

Parádésan mutatkozott be hazai közönség előtt a Mosonmagyaróvár NB I-es csapatához kölcsönbe adott NEKA-kapus Herczeg Lili. A sereghajtó Eger elleni találkozó utolsó negyedórája csak róla szólt – olvashatjuk a mérkőzésről szóló tudósításban az Eu-Fire Mosonmagyaróvár honlapján.


Jövünk!-magazin 2019.02.22.

Egykori akadémistánkról, Borzas Urosról forgatott portréfilmet az M4 Sporton látható Jövünk!-magazin stábja. A Tatabányához nemrégiben igazolt játékos beszélt sikeres bemutatkozásáról, a nyári junior világbajnokságról és a NEKA-n töltött évekről, amely pályafutása legfontosabb szakasza volt.


mkcse.hu 2019.02.22.

A NEKA kapusa, Herczeg Lili, aki kölcsönjátékosként Mosonmagyaróváron véd, NBI-es klubja honlapjának nyilatkozott az első benyomásairól, az elmúlt hetek sűrű programjáról és a rá váró feladatokról.


Utanpotlassport.hu 2019.02.18. 

Négy csapatban is helyt kell állnia kapusunknak, Győri Kristófnak. A Mezőkövesdi KC NBI-es együttesében kölcsönjátékosként szereplő, a NEKA NBI/B-s kapuját is őrző játékos, a junior- és az ifjúsági válogatottban is rendszeresen pályára lép. Fiatal növendékünk az utanpotlassport.hu-nak adott interjújában nemcsak a négyszeres kihívásról, de az NBI-es tapasztalatairól és terveiről is beszél.


Digisport Reggeli Start 2019.02.11.

Akadémiánk ügyvezetője, Mocsai Tamás volt a DIGI Sport ma reggeli napindító műsorának, a Reggeli Startnak vendége. A szakember többek között arra az érdekes és sokak által firtatott kérdésre is válaszolt, hogy egykori növendékeink mikor mutatkoznak majd be a felnőtt válogatottakban is?    


Utanpotlassport.hu 2019.02.07. 

A női junior kézilabda-válogatott legutóbbi edzőmérkőzésén remeklő, hétfőn A hónap akadémistája címet elnyerő Vámos Petra későbbi élvonalbeli tervei ellenére most csakis a NEKÁ-ra koncentrál. Az utanpotlassport.hu-n megjelent mai interjúban irányító játékosunk többek között a nemzeti együttesnél szerzett tapasztalatairól is beszél.


Utanpotlassport.hu 2019.02.06. 

„Az a négy esztendő volt a legfontosabb időszak a fejlődésem szempontjából.” Így jellemezte az akadémiánkon töltött éveit az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozó egykori növendékünk Borzas Uros, aki négy gólt is szerzett első mérkőzésén a Grundfos Tatabánya színeiben.


Digisport Reggeli Start 2019.01.29.

A magyar férfi kézilabda-válogatott világbajnoki szereplésével kapcsolatban akadémiánk sporttudományos és szakmai főigazgatója, Prof. Dr.h.c. Mocsai Lajos véleményét is kikérte a DIGI Sport szerkesztősége.  

A szakember a ma reggeli adásban többek között beszélt a NEKA eddigi eredményeiről és arra is világos választ adott, milyen reális elvárásokat lehet és kell is a balatonboglári utánpótlás-nevelő központtal szemben támasztani.


Somogyi Hírlap 2019.01.28.

Bogláron felsőfokon tanítják a taníthatót, a többi genetika


Digisport Reggeli Start 2019.01.28.

Vladan Matics szövetségi kapitány őszintén beszélt a magyar vb- szereplésről, a hazai viszonyok problémáiról és pozitív példaként említette akadémiánkat, amelyből elmondása szerint több hasonlóra lenne szükség.