Együttműködő iskoláink:


A Nemzeti Kézilabda Akadémia 2013-ban nyitotta meg kapuit, és az évek során egyre több növendék csatlakozott az intézményhez, a 2015-16-os tanévet pedig már mintegy 140 diák kezdte meg. A sportolók jellemzően 14-16 éves korukban kerülnek hozzánk, és három tanintézményben végzik tanulmányaikat. A legfiatalabbak a Boglári Általános Iskolába járnak, míg az idősebbek a helyi Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, illetve a fonyódi Mátyás Király Gimnázium tanulói. 

A Nemzeti Kézilabda Akadémia alapelve, hogy nemcsak sportolókat, de teljes embereket kíván nevelni. Ennek megfelelően a gyerekek sportszakmai munkája mellett tanulmányaikra is nagy figyelmet fordít. Az iskolai tanárok, a kollégiumi nevelők és az edzők is nyomon követik, és ha kell, segítik a fiatalok tanulmányait.

2016-ban nyolc diákunk érettségizett, 2017-ben több mint 30-an, míg 2018-ban 24-en tettek érettségi vizsgát, őket külön foglalkozások keretében készítették fel a nevelőtanárok, pedagógusok. Azok a diákok, akik az emelt szintű testnevelés tantárgyat választják az érettségin, szintén segítséget kapnak a szakemberektől és gyakorlati foglalkozásokon, illetve elméleti órákon vehetnek részt.

A NEKA balatonboglári megalakulása óta a boglári és somogyi iskolák kiváló sikereket érnek el az Országos Diákolimpia kézilabda versenyeiben. A csapatok gerincét az Akadémia játékosai alkotják. Azon túl, hogy ezek a sikerek növelik az iskolák hírnevét, a felvételi során plusz pontokat jelentenek a diákok számára.

Eredmények: 

2013/14: 1. hely (Boglári Ált. iskola lánycsapata), 3. hely (Mathiász fiúcsapata)

2014/15: 1. hely  (Mathiász lánycsapata), 2. hely (Mathiász fiúcsapata)

2015/16: 2. hely (Mathiász fiúcsapata)

2016/17: 1. hely: (Mathiász fiúcsapata), 2. hely (Mathiász lánycsapata), 3. hely (MKG lánycsapata)

2017/18: 2. hely: (Mathiász fiúcsapata), 2. hely (MKG lánycsapata), 3. hely (Mathiász lánycsapata) 2018/19: 1. hely (MKG lánycsapata), 2. hely (Mathiász lánycsapata), 2. hely (Mathiász fiúcsapata)

További információk az iskolák honlapjain olvashatók.