Létesítményeink


A tökéletesen felszerelt, három ké­zi­­­labdapályát magában foglaló sport­csarnok ideális körülményeket biz­tosít a NEKA növendékei, illetve az itt edzőtáborozó együttesek szá­mára. 

A balatonboglári létesítmény azonban nemcsak a kézilabdázók, de a kosár- és röplabdacsapatok, valamint más sportágak képviselői számára is kifogástalan helyszínül szolgál. A Balaton-parti békés kisvárosban ugyanakkor a pihenésre és a kikapcsolódásra is lehetőség nyílik. A multifunkcionális kézilabdacsarnokban három 20x40 mé­teres kézilabdapálya helyezkedik ­el­ egymás mellett. 

Az új csarnokban egy kevésbé tapadó, párnafás parkettaborítás került a pályákra, amely csökkenti ­a sérülésveszélyt, kiváló rugózá­sának köszönhetően tompítja az ízületeket igénybe vevő terhelést. Nemzetközi mérkőzések megrendezéséhez a három pálya egybenyitható, a lelátórendszer pedig 1600 férőhelyesre bővíthető.

A csarnok mellett 350 méteres futókör, propriocepciós eszközpark, füves futballpálya, sprintpálya, erőnléti lépcső, valamint egy 25 méteres uszoda teszi teljessé a spor­tolók számára felkínált edzés­lehetőségeket. Az erőnléti fejlesztésekhez az akadémia több, jól felszerelt edzőteremmel rendelkezik.

Büszkék vagyunk arra, hogy számos nagy hírű sportcsapatot, hazai, illetve nemzetközi szövetségi és egyesületi delegációt láthattunk vendégül akadémiánkon. A magyar, a norvég és a japán felnőtt női válogatott mellett a dán, a román, az algériai és az orosz korosztályos nemzeti együttes éppúgy elégedetten távozott Balatonboglárról, mint a négyszeres BL-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdázói.

A magyar korosztályos válogatottak is előszeretettel választják edzőtáborozásaik és mérkőzéseik helyszínéül a Nemzeti Kézilabda Akadémiát. 


A közvetlen Balaton-parti lakófalu 2017 elején nyitotta meg kapuit. A szálló- és kiszolgálóépületeket magába foglaló létesítményegyüttes pár pecnyi sétára található a sportcsarnoktól. A 182 férőhelyes, emelt szintű fiú- és leánykollégium 2x2 fős egységei fürdőszobával, hűtőszekrénnyel és kényelmes rakodóterekkel rendelkeznek. Vendégeinket a hotel részlegben négy négyágyas, és hat kétágyas apartmannal, valamint tíz kétágyas és egy egyágyas szobával várjuk.

A rekreációs épületben pezsgőfürdő, tíz-tizenkét fős finn szauna, infraszauna, nyolc fős gőzkabin, jádeköves masszázságyak és egy speciális kialakítású, ellenáramoltatós medence szolgálja a fáradt sportolók gyorsabb regenerációját és vendégeink felfrissülését.

A lakófalu legfiatalabb létesítménye a konferenciatermet és rehabili­tációs részleget magában foglaló 1000 négyzetméteres G-épület. ­­A konferenciaterem – amely mobil­fa­lakkal három helyiségre osztha­tó – 250 meghívott befogadására alkalmas. A rehabili­tációs teremben a legmoder­nebb sporttudományos eszközök szolgálják a sportolók prevencióját és rehabilitációját. 

A közösségi teremben a kikapcso­lódást szolgáló eszközök és játékok állnak rendelkezésre. 

A 200 négyzetméteres, tökéletes felszereltségű konyhában a modern, egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból készül a napi háromszori étkezés, amely választás szerint menü vagy svéd­asztalos is lehet.Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez: