Vb-debütálás gólokkal
Vámos Petra pályára lépett élete első felnőtt világversenyén, ráadásul három gólt szerzett a Kazahsztán elleni világbajnoki csoportmérkőzésen. A magyar női kézilabda-válogatott 39-15-ös győzelemmel kezdte a Japánban rendezett tornát, a NEKA korábbi játékosa a második félidőben állt be, és bátran játszva, remek teljesítményt nyújtott. A magyar csapat vasárnap 10 órától a spanyolok ellen lép pályára.

Vámos Petra az utóbbi hetekben elképesztő élményekkel gazdagodik, először a vb utazó keretébe kerül be, majd pályára lépett a Szöul kupán, a szövetségi kapitány nevezte a 16-os szűk keretbe, végül sikerrel mutatkozhatott be a világbajnokságon.

Női kézilabda-világbajnokság, C-csoport, 1. forduló:

Magyarország-Kazahsztán 39-15 (22-8)

Yatsushiro, játékvezetők: Hizaki, Ikebucsi (japánok).

Magyarország: Bíró, Faluvégi 2, Háfra 2, Kiss, Klujber 3, Kovács 1 (1), Kovacsics, Lukács 5, Márton 7, Schatzl 7, Szabó 3, Tomori, Tóth 5 (2), Tóvizi 1, Triffa, Vámos 3. Edző: Kim Rasmussen.

Kazahsztán: Abdikhamit, Abilda 5, Aitenova, Alexandrova 4, Baranovskaya 3 (1), Davydova, Jumadilova, Khardina 1, Pikalova, Poilova, Pupchenkova, Rejemetova 1, Seitkassym, Sitnikova 1, Sitnikova, Syzdykova. Edző: Beknazarov Berik.

Kiállítások: 2, ill. 0.

Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

"Nagyon jól éreztem magam, már nagyon izgatott voltam, hogy elkezdődik a világbajnokság, amit már mindenki nagyon várt. Élvezet a lányokkal együtt játszani, nagyon hamar befogadtak és úgy érzem, mintha már hosszú ideje itt játszanék. Az elején voltak nehézségeim, de úgy érzem, hogy már kezdek belejönni és mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobb leszek. Kazahsztánra komolyan felkészültünk, hiszen az első mérkőzéseken nagy meglepetések tudnak történni. Nem gondolkozom azon, hogy a további mérkőzéseken mennyi játéklehetőséget kapok, amikor pályára kerülök, azt kell maximálisan megoldanom. Már az a tény, hogy itt lehetek egy hatalmas élmény számomra" - nyilatkozta Vámos Petra az mksz.hu oldalon.

A csoport további mérkőzései:

Montenegró-Szenegál 29-26 (14-15)

Románia-Spanyolország 16-31 (9-16)


fotó: mksz.hu/Kovács Anikó

2019 NOV 30 19:12:22/