Őszi elsőség
Hazai pályán 31-27-es győzelmet aratott a NEKA férficsapata a Budakalász ellen az ifjúsági II. osztályú bajnokság rangadóján, ezzel a mieink a tabella élén zárták az őszi fordulókat. A fiúk a téli szünet után legközelebb februárban lépnek ismét pályára.

Férfi ifjúsági II. osztály-Nyugat – 11. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – BSC Budakalász 31–27 (17–14)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 60 néző

Vezette: Csányi Tibor, Drinóczi Balázs

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Dávid M., Kovács A. (kapusok) – Csengeri H. 7 (1), Kecskés L. 7 (4), Jajic D. 4, Pergel A. 4 (1), Tárnoki M. 3, Angebrandt Á. 2, Buri A. 1, Janowszky B. 1, Molnár R. 1, Tisza L. 1, Csiki B., Horváth D., Kranjec B., Papp D. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

BSC Budakalász: Gyimesi B., Péter B. (kapusok) – Fidel D. 8, Bartha M. 6 (3), Csizmadi B. 6, Edényi K. 3, Bódi B. 2, Kiss B. 1, Szabolcsi B. 1, Házi B., Marosi M., Petri D., Takács D. Vezetőedző: Szalafai Gábor

Az eredmény alakulása:

6.p.: 6–1; 12.p.: 10–4; 20.p.: 11–10; 26.p.: 14–11; 28.p.: 14–14; 36.p.: 19–16; 41.p.: 19–19; 46.p.: 24–22; 52.p.: 26–26; 55.p.: 28–27

Hétméteresek: 7/6 illetve 3/3

Kiállítások: 8 perc illetve 16 perc

Piros lap:

– Edényi Kristóf (BSC Budakalász – 45.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: "Nagyon hektikus mérkőzésen egy kiváló csapatot CSAPATKÉNT győztünk le. Többször kellett megnyernünk ezt a bajnokit, de szerencsére mentálisan erősek maradtunk, így végül viszonylag biztosan sikerült itthon tartanunk a két pontot. Büszke vagyok a fiúkra, gratulálok a csapatnak az őszi elsőséghez!

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kecskés Levente: „Kifejezetten jól kezdtük a mérkőzést, nagy iramban játszottunk, ezért el tudtunk lépni pár góllal. Utána jött egy kisebb hullámvölgy, amiből az ellenfél le tudta dolgozni a hátrányát, de a jó védelemnek köszönhetően meccsben tudtunk maradni. A végén jól jöttek a kapus bravúrok és támadásban is jók voltunk, ezáltal meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!!”

Tisza Levente: „Sikerült felvenni a ritmust, felpörögtünk a meccsre, ezáltal jó kezdést nyújtottunk. Védekezésben nehezebben oldottuk meg a jobb oldali területeket és az átlövővel voltak nehézségeink, de a második félidőben képesek voltunk javítani és nem elkényelmesedni. A támadójáték jónak volt mondható, pár alkalommal voltak holtpontok, de megvoltak a helyzeteink, ezeknek köszönhetően nyerni tudtunk. Gratulálok a csapatnak!”

Angebrandt Ákos: „A meccs elején tudtunk egy nagy előnyt szerezni, de ezt a fáradtság és a dekoncentráltság miatt kevesebb volt az előny, mert jött a hiba és a kihagyott ziccer  de ettől függetlenül egy nagyon magas hőmérsékletű meccset tudtunk játszani egy erős ellenféllel szemben.  Gratulálok a Csapatnak!”

Csengeri Hunor: „A mérkőzést hullámzó teljesítménnyel játszottuk végig, a helyzeteinket inkább betörésekből és szélről értékesítettük, mint átlövésből, de akadt mind a kettőből, így is nagyot küzdöttünk. Gratulálok a csapatnak!”

fotók: Tompos Gábor

2019 DEC 06 23:05:41/