Mikulás Kupa a lurkóknak
Zenés, dalos programmal színesítve, vidám hangulatban zajlott le az első Lurkó Mikulás Kupa, amely meglepetést is tartogatott a közel 350 kisiskolás számára. A sportnapon ezúttal a NEKA Lurkó programban résztvevő tíz iskola diákjai és pedagógusai képviseltették magukat, és kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a maguk játékát.

A rendezvény hagyományosan közös bemelegítéssel kezdődött, ám rendhagyó módon folytatódott, hiszen a Mikulás is ellátogatott Balatonboglárra, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokba. Az őszintén meglepett gyerekek az erre az alkalomra – Varga Zsolt által - átírt, természetesen kézilabdához kapcsolódó szövegű énekkel köszöntötték a vendéget. A NEKA Lurkó program ebben a tanévben megújult formában működik, hiszen a korábban a kisiskolás-bajnokságokba benevezett csapatok már nem szerepelnek abban a rendszerben.

„Úgy gondoltuk, nem terheljük az iskolákat a bajnokságban való szerepléssel, hanem az ünnepekhez kötötten kupákat szervezünk itt a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Ezt mindenki örömmel fogadta, hiszen a legkisebbek dobójátékban, az U9-U10-es korosztály szivacskézilabda mérkőzéseken, míg a nagyobbak nagy pályán, igazi bőrlabdával kézilabdáztak. A visszajelzések azt mutatják, hogy mindenki számára jó gyakorlási lehetőséget biztosítottunk ezzel a programmal.” – beszélt a tapasztalatokról Siklerné Bárány Henriett Lurkó mentor, a NEKA sportszervezője.

A gyerekek valóban elégedetten, fáradtan, de jókedvűen tértek haza, és remélhetően hamarosan ugyanilyen jókedvűen térnek vissza. A következő Lurkó összejövetel farsang idején, 2020. februárjában lesz.

fotók: Tompos Gábor

2019 NOV 30 18:05:21/