Idegenbeli győzelem
A NEKA férficsapata remekül bírta a nagy iramú mérkőzést, melyet 34-31-re nyert meg a KSA otthonában. Lehőcz Zoltán együttese ezzel az ifjúsági II. osztályban harmadik helyen áll a tabellán.

Férfi ifjúsági II. osztály-Nyugat – 8. forduló

KSA Budapest – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 31–34 (16–20)

Budapest, Emszt Kálmánné Sportcsarnok, 70 néző

Vezette: Obermayer Balázs, Vindis Ferenc ifj.

KSA Budapest: Gombás B., Szerencsés M. (kapusok) – Bognár M. 7, Sáfrány B. 7 (4), Blaskó B. 6 (1), Malkócs M. 5, Székely E. 2, Almássy M. 1, Kozma A. 1, Regős B. 1, Romhányi L. 1, Almási M., Molnár F., Szabó G. Vezetőedző: Halász Máté

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Fekete Á., Horváth D. (kapusok) – Csengeri H. 6 (3), Molnár R. 5, Kathi S. 4, Tárnoki M. 4, Angebrandt Á. 3 (3), Buri A. 3, Janowszky B. 3, Jajic D. 2, Terjék R. 2, Kovács T. 1, Nyéki I. 1, Csiki B., Kanyó B., Viski Sz. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Hétméteresek: 7/5 illetve 6/6

Kiállítások: 8 perc illetve 12 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Egy jó iramú, magas hőfokú mérkőzésen sikerült győzelmet aratnunk. Olyan taktikai elemeket gyakoroltunk ezen a találkozón, melyekben még rengeteget kell fejlődnünk, de ezek a mérkőzések kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy építsük játékunkat. A nyitott védelemben sokat hibáztunk, ezért is a sok kapott gól, de a játék tempójában és támadásban kimondottan jó teljesítménnyel rukkoltunk ki, így a magunkra javára tudtuk fordítani a meccset. Gratulálok a két ponthoz!"

JÁTÉKOS SZEMMEL 

Janowszky Botond: „Először is szeretnék gratulálni a csapatnak a győzelemhez! Két sorral álltunk ki a KSA csapata ellen, az egyik sor a fiú 2-es, a másik a 3-as csapat volt és mindkettő hozzá tudott tenni a győzelemhez! Jól kezdtük a mérkőzést, az első játékrészben támadásban sikerült érvényesíteni a megbeszélteket, a védekezés nehezebben állt össze, de a félidő végére előnyt tudtunk szerezni. Második félidőben kezdett összeállni a  védelem, a támadás pedig kicsit visszaesett, a végére kezdtünk elfáradni fejben, folyamatosan jött vissza az ellenfél csapata, de a meccs végre tudatos játékkal  sikerült megnyerni a mérkőzést.”

Molnár Robin:Magabiztosan kezdtük a mérkőzést, az ellenfél fizikális előnyét nagyon jól ki tudtuk játszani és ezáltal támadásban eredményesek tudtunk lenni. Védekezésünkben volt egy két hiba, de hamar sikerült orvosolni. A második játékrész elején megnőtt az előnyünk és jól kezeltük a helyzeteinket azonban a második felére fejben már nem a meccsen voltunk és a védekezés szétesett és támadásban sem az történt amit szerettünk volna ráadásul egy kis bírói segítségét is kapott az ellenfél, de jól kezeltük és higgadtak tudtunk maradni, végül sikerült megszerezni a két pontot. Gratulálok a csapatnak!”

Kanyó Botond: „Az első félidő egészen összeszedett volt a játékunk, sikerült is előnyre szert tennünk. A második félidő első 10 percében tartottuk az előnyünket de aztán az ellenfél felvette velünk a tempót és mi is vétettünk pár hibát, így egy jobb hangulatú végjátékot játszottunk, amiből nyertesen kerültünk ki. Gratulálok a fiúknak!”

2019 NOV 15 21:30:09/