Fókuszban az erőnlét
A Magyar Kézilabda Szövetség-Nemzetközi Edzőközpont által második alkalommal elindított Erőnléti Edző tanfolyamának hallgatói elméleti és gyakorlati előadásokat hallgatnak a képzés során. Az oktatók között kiváló szakemberek vannak, többek mellett Szabó András László, a NEKA egészségügyi és sporttudományos csoportjának vezetője.

Ahogy Szabó András László elmondta, az első évfolyam létszámához képest ebben a tanévben jóval kevesebb hallgató vesz részt a képzésben, és 10-12 fős csoportokban hallgatnak előadásokat a jelentkezők kedden és vasárnap.

„Általában kifejezetten sportágspecifikus gyakorlatokat igyekszem bemutatni, például gyorsaság és robbanékonyság-fejlesztő feladatok kerülnek előtérbe, a hallgatók között válogatottnál vagy első osztályú kluboknál dolgozó szakemberek vannak. Újdonságot jelent az idei évben az a szakmai tábor, melynek Balatonbogláron a Nemzeti Kézilabda Akadémia ad otthont február végén, ennek során a résztvevők betekintést nyerhetnek a NEKA-n dolgozó szakmai stáb munkájába.” – mondta el Szabó András László.

Az erőnléti edzőképzés hallgatói visszatanítási vizsgát is tesznek hamarosan, amely jó visszajelzés lesz az oktatóknak, vajon megfelelő-e az információ-átadás, illetve azok elsajátítása.  

2019 DEC 10 19:52:57/