Felnőttünk a feladathoz
Sokáig vezetett, majd a hajrában apróságokon múlt, hogy végül 21-19-es vereséget szenvedett a NEKA II. a Balatonfüred ellen a fiú serdülő bajnokság rangadóján. Fiatal játékosaink dicséretes hozzáállással játszották végig a nagy iramú találkozót, és méltó ellenfeleik voltak a tabella élmezőnyéhez tartozó nagy riválisnak. A mezőny legeredményesebb játékosa Kathi Sándor volt 9 találattal.

Serdülő I. osztály-Nyugat – 11. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – Balatonfüredi KSE 19–21 (10–8)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 100 néző

Vezette: Csányi Tibor, Drinóczi Balázs

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Csányi P., Fekete Á., Széll R. (kapusok) – Kathi S. 9, Kovács T. 5, Kosztoványi A. 2, Terjék R. 2, Angebrandt Á. 1 (1), Brucker B., Donka V., Kanyó B., Mórocza P., Nyéki I., Tokodi D., Viski Sz. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Balatonfüredi KSE: Farkas M., Lovistyek L. (kapusok) – Fadhle H. 7, Klucsik M. 5, Hermann H. 3, Tősér M. 2, Boldoczki B. 1, Hutvágner Á. 1, Kretz A. 1, Mellák B. 1, Bózsa B., Juhász L., Kovács B., Kővári B., Orbán B., Zajácz K. Vezetőedző: Kis Ákos

Hétméteresek: 1/1 illetve 2/0

Kiállítások: 12 perc illetve 8 perc

Piros lap:

– Nyéki István (Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – 46.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Le a kalappal a csapatom előtt! Úgy érzem, hogy korosztályos viszonylatban nagyon magas színvonalú mérkőzést játszottunk a mezőny egyik legjobb csapatával. Nagyon büszke vagyok, mert a fiúk mindent beleadtak, korukat meghazudtolva taktikusan és éretten kézilabdáztak. Egész pici szomorúság van csak bennem, mert nüanszokon múlt a sikerünk. Ha minden találkozón ezen a szinten játszanánk, nagyon magasra jutnánk el."

Kis Ákos: "Kiemelt fontosságú mérkőzést sikerült megnyernünk, nagyon örülünk a győzelemnek! A sérültjeinket tudtuk pótolni, sok sikert kívánok a balatonboglári csapatnak!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Nyéki István: „Nagyon jó hozzáállással léptünk pályára, végig meccsben voltunk. A védekezésnek köszönhetően a meccs nagy részében vezetni tudtunk, viszont a végére elfáradtunk. Gratulálok a csapatnak, igazi rangadó volt!”

Fekete Árpád: „Nagyon jó meccs volt. Az első félidőben nagyon jó volt a védekezés és a támadás is, ennek volt köszönhető, hogy vezettünk. A második félidőt szinte ugyanott folytattuk ahol az elsőfélidőben abbahagytuk, ám a 35. perctől kezdve már kicsit fáradtabban játszottunk és fel is hozták magukat a fürediek, majd átvették a vezetést. De szerencsére mi sem adtuk fel, a meccs lefújásáig a levegőben volt a pontszerzés lehetősége. Úgy gondolom, hogy jól küzdött a csapat és szép eredményt értünk el.”

Kathi Sándor: „Nagyon jól kezdtük a meccset, sikerült tartanunk a lépést a vendégcsapattal, az első félidőben a védekezés nagyon a helyén volt, ahogy a támadás is. A második félidőben a 15. percig jól tartottuk magunkat, de utána kijött rajtunk, hogy elfáradtunk és hogy kevesen voltunk. Összeségében nagyon jó mérkőzés volt, gratulálok a csapatnak.”

Kosztoványi András: „A meccset teljesen motiváltan kezdtük, a szívünk hajtott előre, ez az eredményen is látszik. A meccs második felébe kezdett látszani, hogy a csapat elfáradt. De gratulálok a csapatnak!”

fotók: Tompos Gábor

2019 NOV 29 20:18:40/