Évzáró NEKA házirangadó
A fiú serdülő I. osztályú bajnokságban a NEKA két csapata mérkőzött meg egymással, és az első számú együttes 29-22-es győzelmet aratott. A játékosok fárasztó őszi szezon után mehetnek el a téli szünetre, a tabellát Kopornyik Zsolt együttese vezeti, míg Lehőcz Zoltán tanítványai a negyedik helyen állnak.

Serdülő I. osztály-Nyugat – 13. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – Nemzeti Kézilabda Akadémia I. 22–29 (13–13)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 60 néző

Vezette: Bán–Farkas László, Miksó Dániel

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Csányi P., Fekete Á., Széll R. (kapusok) – Kathi S. 6, Kanyó B. 5, Terjék R. 5 (1), Donka V. 2, Nyéki I. 2, Brucker B. 1, Viski Sz. 1, Kosztoványi A., Schopper M., Szélpál E. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Kovács A. (kapusok) – Buri A. 5, Jajic D. 5, Molnár R. 5, Kecskés L. 4, Csengeri H. 3, Pergel A. 3 (1), Tárnoki M. 3, Janowszky B. 1, Csiki B., Horváth D., Leiter N., Papp D., Schmidka D., Tisza L. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Az eredmény alakulása:

3.p.: 2–2; 7.p.: 8–4; 11.p.: 8–9; 16.p.: 11–12; 21.p.: 13–13; 28.p.: 14–15; 33.p.: 14–19; 37.p.: 18–22; 41.p.: 18–25; 45.p.: 21–26

Hétméteresek: 2/1 illetve 2/1

Kiállítások: 4 perc illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Gratulálok a csapat egész éves teljesítményéhez! Úgy érzem, ebben a mérkőzésben ennyi volt számunkra. A napokban sajnos vírusfertőzés nehezítette a felkészülésünket, amit a játék képe hűen tükrözött. Amíg erővel és emberrel bírtuk, addig igyekeztünk méltó ellenfele lenni a fiú–2-es gárdának. Egy erőn felüli szezont produkáltunk, így mindenki büszke lehet magára! Gratulálok a fiú–2-nek, s további sok sikert kívánok Kopornyik Zsolt csapatának a tavaszi folytatáshoz! Kellemes ünnepeket minden kézilabdabarátnak!"

Kopornyik Zsolt: "Az első félidőben nem az eredményjelző által tükrözött állás miatt, hanem sokkal inkább csapatom taktikai fegyelmezetlensége miatt voltam feszültebb a kelleténél. Játékosaink a hét a folyamán összesen nyolc mérkőzésen lépnek pályára, ez irreális terhelést jelent. Csapatom minden dicséretet megérdemel, büszke vagyok az őszi teljesítményünkre! Egy rövid, de intenzív pihenés után januárban már rengeteg tennivalónk lesz. Az új évben szeretnék végre az edzésekkel, munkával foglalkozni... Köszönöm a férfi szakág munkatársainak, az akadémia vezetőinek, s minden mellettünk állónak a támogatást, a szülőknek a szurkolást!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kecskés Levente: „A meccs elejét nagyon gyengén kezdtük, nem sikerült teljesítenünk, amit az edzőnk kért tőlünk. A második félidőben már összeszedtük magunkat és könnyű gólokat tudtunk szerezni, ehhez társult pár kapus védés és meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Gratulálok mindkét csapatnak!!”

Brucker Balázs: „A srácokkal nagyon jól kezdtük, tudtuk magunkat tartani az első félidőig, aztán elfáradtunk és nem volt cserénk, ezzel kihasználta az előnyét a ellenfél. Gratulálok a csapatatnak!”

Viski Szabolcs: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, így előnyre tudtunk szert tenni, aztán volt egy kis ingadozás és visszajött az ellenfél. Az első félidő jól játékának köszönhetően döntetlennel zártunk. A második félidő elején a nagyok előnyt tudtak kialakítani. A mérkőzés vége felé kijött rajtunk a fáradtság és így sok a betegünk és persze az erőviszonyok is. Nagyon jó meccs volt. Gratulálok a csapatnak és az ellenfélnek.”

fotók: Tompos Gábor

2019 DEC 11 20:22:01/