A Komló ellen zártuk az évet
Az NB I-ben szereplő Komló ellen zárta az évet a NEKA férficsapata, amely a Liga Kupában 35-29-es vereséget szenvedett. Sótonyi László fiatal játékosai igyekeztek megnehezíteni az élvonalbeli rivális dolgát és hatvan percen keresztül méltó ellenfele lenni a vendégegyüttesnek.

Liga Kupa – B–csoport – 6. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Sport36–Komló 29–35 (13–19)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 50 néző

Vezette: Földesi Csaba, Halász András

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Kovács A., Nagy T. (kapusok) – Kecskés D. 7 (3), Bognár N. 4, Vetési B. 4, Bendicsek Á. 3, Kovács G. 3, Dely M. 2, Balogh J. 1, Buri A. 1, Czabán M. 1, Kepess J. 1, Krakovszki Zs. 1, Papp B. 1. Vezetőedző: Sótonyi László

Sport36–Komló: Selymes A., Szilágyi B. (kapusok) – Takács B. 8, Vaskó P. 5, Balázs S. 3, Manojlovity Sz. 3, Sunajko F. 3, Csomor T. 2, Gajdos D. 2, Grünfelder P. 2, Illés L. 2, Szkokán Sz. 2, Jóga N. 1, Kaáli Nagy B. 1, Kovácsevics I. 1 (1). Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Hétméteresek: 4/3 illetve 2/1

Kiállítások: 12 perc illetve 8 perc

Piros lap: Bendicsek Ákos (Nemzeti Kézilabda Akadémia – 34.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG:

Sótonyi László: „Egy darabig tartottuk a lépést és vezettünk is a Komló ellen, majd a fizikai fölényük érvényesült és felőröltek bennünket. Jó tapasztalatszerzési lehetőség volt számunkra a mérkőzés az NB I-es rivális ellen. Hosszú és fárasztó őszi szezont fejeztünk be, néhány napos levezetés után mindenki a megérdemelt pihenőre megy, hogy aztán januárban újult erővel kezdjük az évet.”

JÁTÉKOS SZEMMEL

Bognár Nándor: „Jó volt összemérni az erőnket egy NB1-es csapattal, látszik, hogy van még hova fejlődnünk. A csapat a végsőkig küzdött, ezért és az egész féléves teljesítményért, gratulálok!”

Vetési Bence: „A mai mérkőzés volt az utolsó az évben, melyen tisztesen helyt álltunk. Végig hullámzó volt a meccs képe. Jót fog tenni a csapatnak most egy kis pihenés, hogy aztán újult erővel tudjuk folytatni a szezont. Gratulálok a csapatnak! Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek és jó pihenést!”

fotók: Tompos Gábor

2019 DEC 13 21:03:18/