A 14. helyen zártunk
Utolsó mérkőzésén 26-21-es vereséget szenvedett női kézilabda-válogatottunk a címvédő franciáktól, így a Japánban rendezett világbajnokság 14. helyén zárt. A két korábbi NEKA növendék közül Vámos Petra, akinek védekezését a kapitány külön kiemelte - mind a hét mérkőzésen pályára lépett, míg Pásztor Noémi az utolsó két találkozón kapott lehetőséget.

Női világbajnokság, a 13. helyért:

Magyarország-Franciaország 21-26 (12-12)

Kumamoto, Játékvezetők: Alpaidze, Berezkina (Oroszok).

Magyarország: Bíró, Kiss É., Triffa (kapusok), Háfra, Kiss, Klujber, Kovacsics 3, Lukács 7, Márton 3, Pásztor, Schatzl 1, Szabó 3 (3), Tomori 2, Tóth, Tóvizi 2, Vámos. Edző: Kim Rasmussen.

Franciaország: Gabriel, Leynaud (kapusok), Bouquet, Coatanea 2, Edwige 1, Flippes 3, Foppa 3, Horacek 2, Houette 2, Kanor 3, Lacrabere 6 (4), Niombla, Nocandy 2, Nze 1, Sercien, Zaadi 1. Edző: Krumbholz Olivier.

Kiállítások: 4, ill. 6.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

Kim Rasmussen: „Nem tudom mit csinálnék másképp, ha most kezdenénk elölről a vb-t, de elsődlegesen nem kapnék két percet Románia ellen. Mindig próbáltam forgatni a csapatot, próbáltam frissen tartani a lányokat. Ha megnézzük a mai mérkőzést, kifutottak a lányok az energiájukból, ezért rotáltam őket jobban. Nagyon sokszor, amikor változtattunk egy picit, összeszedetlen volt a játékunk, emiatt egy idő után stresszessé vált a csapat. Egy góllal kaptunk ki Montenegrótól, egy góllal Romániától és ebbe a helyzetbe kerültünk, míg ma nagyon jó mérkőzést játszottunk a franciákkal. Tóth Gabi beteg volt, őt helyettesíteni kellett, Vámos nagyon jól szállt be, jobban védekezett, mint vártam. Tomori, Háfra és Kovacsics nagyon sok energiát emésztett fel, elfáradtak az utolsó tíz percre. Természetesen csalódott vagyok, de az utolsó két mérkőzésen megmutatták a lányok, hogy mit tudnak, és ennek örülök" - nyilatkozta Kim Rasmussen az mksz.hu oldalon.

fotó: mksz.hu/Kovács Anikó

 

2019 DEC 09 11:36:14/